Werkzaamheden

Mijn derde stage heb ik gelopen bij Kuijt meubel en interieurbouw. Zoals op mijn website te lezen is, heb ik in mijn tweede stage periode ook al stage gelopen bij dit bedrijf. De eigenaar van het bedrijf heeft me gevraagd of ik nog een keer stage bij hem wilde lopen. Hij moest in deze periode een keuken bouwen en had gevraagd of ik dit zelfstandig bij hem wilde doen. 

Tijdens mijn stage heb ik verschillende werkzaamheden verricht. Ik heb vooral veel zelf mogen maken. Ik heb vele projectjes mogen maken aan de hand van een tekening of korte uitleg.

Tafels

Tijdens mijn derde stage ben ik van start gegaan met het maken van een zwaluwstaart verbinding in een massief eiken houten tafel. Dit vond ik een erg leuke opdracht. De randen van de tafel moest ik ook schuin schaven, dit heb ik gedaan met een elektrische schaaf en vervolgens de laatste stukje met de blokschaaf voor het netste en strakste resultaat. Daarnaast heb ik nog twee andere tafels geschuurd en geolied.

Keuken

Ik mocht tijdens deze stage periode zelfstandig een keuken maken. De tekeningen heb ik niet zelf gemaakt. De maten kreeg ik op papier. Ik vond het een erg leerzaam proces aangezien veel nieuw technieken en werkwijzen toegepast heb. Ik weet nu alle basis technieken om een keuken te maken. Ik heb op het plaatsen na de gehele keuken in mijn eentje gemaakt. Hier ben ik erg trots op.

Tekeningen

Tijdens mijn stage heb ik de taak gekregen meerdere tekeningen van keukens te maken. Mijn begeleider heeft verschillende klant gespreken gehad, hierdoor wist hij de globale maten. Deze maten had simpel op papier gezet waarop ik een tekening moest maken. De tekeningen heb ik gemaakt in IronCAD en vervolgens heb ik deze bestanden in KeyShot geïmporteerd zodat ik de renders kon maken.

Overige werkzaamheden