Werkzaamheden

Mijn tweede stage heb ik gelopen bij Kuijt meubel en interieurbouw. Binnen deze stage heb ik een hoop mogen doen, waarvan ik heel veel geleerd heb.

Tijdens mijn stage heb ik verschillende werkzaamheden verricht. Ik heb verschillende projecten mogen maken en mogen helpen. wat ik het aller leukste vond om te doen, was het bedenken, ontwerpen en maken van een opbergkast voor in de werkplaats.

Opbergkast

Deze kast heb ik van ontwerp tot eindresultaat gemaakt. Er was in de werkplaats van het bedrijf geen vaste opbergplek voor schroeven, kantenband, lijm, scharnieren en allemaal andere spullen. Hiervoor heb ik een kast mogen bedenken zodat alles er in past. Nadat ik wist wat er allemaal in moest komen, ben ik gaan schetsen op papier. Dit heb ik gedaan zodat ik alle maten goed kon verdelen. Vevolgens ben ik achter de computer gedoken en heb ik een werktekening en 3D modelering gemaakt. Nadat ik de tekening af had ben ik meteen aan de slag gegaan met het maken van de kast. 

Eigen kastje

Binnen het bedrijf lag er nog een klein beetje restmateriaal aan Wenge hout. Hiervan heb ik een kastje voor op me eigen kamer mogen maken. Bij het maken van dit kastje heb ik geleerd te lakken. Ik heb gebruik gemaakt van een matte aflak. Ik vond deze persoonlijk mooier dan de glanzende aflak.

Overige werkzaamheden