Werkzaamheden

Mijn eerste stage heb ik gelopen bij Fred Constant. Tijdens deze periode moesten we eerder stoppen met de stage vanwege het Corona virus. Dit vond ik erg jammer.

Tijdens mijn stage heb ik verschillende werkzaamheden gedaan. Ik ben vooral bezig geweest met het maken van bestekbakken en lade verdeellatten, daarnaast heb ik nog wat andere kleine klusjes gedaan. Door deze stage heb ik voor eerstejaars student veel ervaring op kunnen doen met machines.

Bestekbakken

Een van de werkzaamheden die ik verricht heb bij Fred Constant, is het maken van bestekbakken. Ik moest uit Teak houten platen lagen zagen en deze vervolgens met behulp van de lijmpers op elkaar lijmen. Deze moesten haaks op elkaar verlijmd worden. Vervolgens moesten de bakken schoon gezaagd worden zodat de CNC frees de verdeling er uit kon frezen. Tot slot moest de bestekbak geschuurd worden.

Verdeellatten

Daarnaast heb ik ook van massiefhout laden verdeellatten mogen maken. Hiervoor moest ik hout uitzoeken, het hout machineren en als nodig was een bladverbreding maken. Vervolgens moest ik groeven in de latten zagen, dit heb ik gedaan met de groeven functie op de zaag die Fred Constant heeft. Je kunt gemakkelijk het beginpunt en het eindpunt van de groef aangeven. 

Overige werkzaamheden