TV meubel

Voor dit project heb ik een reproductie gemaakt van een bestaand meubel. Ik heb er voor gekozen om een tv meubel te maken. Het meubel is volledig van massief hout gemaakt.

Houtsoort: Noten

Afwerking: Monocoat Pure

Afmeting: 1574 x 460 x 740

TV meubel

De kast is volledig gemaakt van massief noten hout. De fronten en deuren lopen door in de staanders van de kast. De staanders hebben namelijk een sponning waarmee de deuren en fronten door lopen. Daarnaast heeft de kast een 45 graden hoek aan de boven en onderkant. 

De poten van het onderstel staan onder een hoek en zijn aan de binnenzijde verjongd. De regels zijn met de poten verbonden door middel van een slisverbinding. 

Laden

Bij de laden heb ik zwaluwstaarten toegepast. Deze zwaluwstaarten heb ik met behulp van een freesmal gefreesd. Doordat ik de zwaluwstaarten gefreesd heb, kon ik snel de laden maken. Het koste weinig tijd om deze te maken.

Deuren

De deuren heb ik verlijmd uit drie delen. De kans op het kromtrekken van de deur is hierdoor erg groot. De stalen u-profielen heb ik met deze reden ingefreesd in de deuren. Deze voorkomen dat de deur krom trekt. 

Cijfer en reflectie

Ik ben erg tevreden met het eindresultaat van de kast. Het project was naar mijn mening erg leerzaam. Alle handelingen verliepen als gepland en ik was ruim optijd klaar. 

Cijfer: 9

Productieproces