Trends en ontwikkelingen behouden

29 OKTOBER 2020, 2BPV PERIODE | KUIJT MEUBEL EN INTERIEURBOUW

Tijdens mijn tweede stage heb ik de opdracht trends en ontwikkelingen behouden gemaakt, Hierbij heb ik me gericht op wat voor gereedschappen en/of machines meubelmakers gebruikten in het verleden, nu en de verwachting van de toekomst.

In het verleden maakten meubelmakers vooral gebruik van hand gereedschap. Met dit gereedschap kon je nog niet zo snel en efficiënt te werk gaan dan dat wij nu kunnen. Toen er houtbewerkingsmachines ontwikkeld werden, waren deze nog niet zo veilig om mee te werken. In de tijd waarin we nu leven zijn er veel beveiligingen en veiligheidsmaatregelen voor het werken met deze machines.

Ik denk dat de toekomst van het meubelmaken er grotendeels anders uit gaat komen te zien. Ik verwacht dat er heel veel computer gestuurde machines ontwikkeld en gebruikt gaan worden, Maar ook denk ik dat de mens toch nog een grote rol blijft spelen in het vak.