Tafel

Het project van het tafeltje is de vervangende opdracht op het maken van de stoel, wegens omstandigheden hebben wij dit jaar geen stoel mogen maken.

De handelingen die wij moesten leren bij het maken van de stoel, zijn ook bij deze tafel toegepast.

Houtsoort: Eiken

Afwerking: Monocoat Pure

Bladafmeting: 825 x 525

Tafel

Poten

De tafel is ontworpen met gedraaide poten. Er is voor dit ontwerp gekozen, zodat wij konden leren hoe wij als studenten schuine pennen moesten frezen. De poten zijn daarnaast ook verjongt, alleen niet tot tegen het blad aan. De borst van de verbinding is wel recht.

Schuin blad

Volgens tekening moesten wij de hoeken van het blad rond frezen met een radius van 50. Ik heb deze maat niet overgenomen, ik heb de hoek met een radius van 20 gefreesd. Daarnaast heb ik ook nog een schuinde hoek rondom het blad gefreesd. Het blad lijkt hierdoor veel dunner dan dat hij eigenlijk is. 

Montage

Het blad heb ik aan het onderstel bevestigd met gebruik van bladwervels. In de regels van het onderstel heb ik een groef gefreesd. Deze groef zorgt er voor dat de bladwervels het blad vast houden. Daarnaast zorgt de groef er ook voor dat het blad nog kan werken, dit komt doordat de bladwervels heen en weer kunnen bewegen in de groef. 

Cijfer en reflectie

Ik ben erg tevreden met het eindresultaat van het Tafeltje. Het project was naar mijn mening niet lastig. Ik ben niet echt tegen problemen aangelopen en ik had ook geen tijdsdruk. Wat bij het kastje wel het geval was.

Cijfer: 8,5

Productieproces