Snijgereedschappen aanbrengen en instellen

21 FEBRUARI 2020, 1BPV PERIODE | FRED CONSTANT

Tijdens mijn stage heb ik de opdracht van het aanbrengen en instellen van het snijgereedschap gedaan. Bij deze opdracht heb ik het snijgereedschap van de formaat zaag verwisseld, dit deed ik omdat ik groeven moest zagen. Deze groeven moesten een vlakke bodem krijgen, dus heb ik voor een ander zaagblad gekozen.

Bij deze opdracht moest ik het blad los draaien en er af halen. Vervolgens heb ik het spouwmes er ook afgehaald. Deze was niet geschikt voor het blad die ik er op ging zetten. Daarna heb ik het nieuwe blad er op gezet. En het juiste spouwmes er op gezet en goed afgesteld. 

Vervolgens heb ik de machine laten controleren of ik alles goed ingesteld had. Uit de controle kreeg ik te horen dat ik alles goed gedaan had en dat ik verder kon werken met mijn opdracht.

Bij deze handeling moet je er goed op letten dat je het spouwmes onder het zaagblad plaats en dat je het juiste spouwmes bij het zaagblad hebt. Ook moet het spouwmes een juiste afstand vanaf het blad hebben. Daarnaast moesten de onderdelen goed vast zitten.