Samenstellen en afwerken

14 SEPTEMBER 2020, 2BPV PERIODE | KUIJT MEUBEL EN INTERIEURBOUW

Tijdens mijn stage heb ik de opdracht van het samenstellen en afwerken gedaan. Binnen deze opdracht moest ik schuren, repareren, kanten breken en lakken. Buiten de opdracht op heb ik nog met olie gewerkt.

Ik ben begonnen met het schuren van de planken met korrel 120, vervolgens ben ik er over heen gegaan met korrel 180. 

Daarna heb ik de planken met twee verschillende lakken gelakt. De ene plank heb ik gelakt met zijdeglans en de andere met extra mat. Deze lagen moest ik twee lagen dik op smeren.

Tijdens het schuren moet je er op letten dat je recht op het hout schuurt en dat je met de nerf mee schuurt. Bij het lakken is het belangrijk dat je hout stof vrij is, ook is het belangrijk dat je strakke stroken trekt.

De tip die ik kreeg was dat ik de eerste laklaag dik moest op smeren zodat het goed in het hout trekt. Ook dat ik niet op de kwast moest drukken, zodat er geen zichtbare strepen te zien waren.

Mijn stage begeleider vond dat het er netjes en strak uit zag.