Productiemiddelen en -ruimte beheren

31 Maart 2021, 3BPV PERIODE | KUIJT MEUBEL EN INTERIEURBOUW

Tijdens mijn stage heb ik de opdracht gemaakt van het beheren van de productiemiddelen en de productieruimte. Binnen deze opdracht heb ik een platte grond gemaakt van de werkplaats en het magazijn waar ik in werk. 

Productieproces voor het maken van een product:

      1.     Materiaal verzamelen.

      2.     Materiaal op maat zagen op de formaatzaag.

      3.     Het gezaagde materiaal kanten op de kantenbandmachine.

      4.     Werkbank handelingen, denk aan: Lamello verbinding frezen, Lijmen/ schroeven, schuren en oliën.

      5.     Product gereed voor plaatsen.  

Plattegrond met loop/-rijroutes:

Naar mijn mening is deze ruime goed benut en dus goed ingericht. De ruimte is niet heel groot maar je kunt je kunt er gemakkelijk in werken. Er is een stuk lege ruimte in de werkplaats, zodat de bus binnen kan staan. Tijdens het maken van een keuken zetten we de keuken op deze plek neer.

Ik heb geen voorstel om deze ruimte efficiënter in te richten, aangezien deze al goed benut word.