Kist

Voor mijn tweede integrale opdracht heb ik een interieurmeubel moeten maken met daarin twee verbindingen. Een van deze verbindingen moest een nieuwe verbinding zijn. Deze opdracht is voor praktijk tijdens de COVID-19 situatie. Mijn vader wilde graag een opberg kist. Dus ben ik inspiratie op gaan doen op Pinterest.

Voor de nieuwe verbinding die ik moet toepassen heb ik gekozen voor de zwaluwstaart verbinding. Deze verbindingen komen in de hoeken van de kist. In de tekeningen is de tandverbinding te zien, maar deze heb ik tijdens het proces aangepast naar de zwaluwstaarten. De latten rond om de kist worden aan de romp, deksel en bodem bevestigd met schroeven. De bodem word ook vast geschroefd.

Ontwerpen

Ik ben begonnen met het schetsen van de kist, vervolgens heb ik deze op de computer in 3D getekend en er een werktekening bij gemaakt. In de tekening ben ik ervan uitgegaan dat ik een tandverbinding ging maken, dit heb ik tijdens het proces aangepast naar een zwaluwstaartverbinding.

Uitvoering en resultaat

Het materiaal dat ik gebruikt heb, heb ik op maat laten zagen. Vervolgens ben ik de zwaluwstaarten voor de verbinding van de hoeken gaan frezen. Hiervoor heb ik een freesmal aangeschaft. Nadat ik alle verbindingen gefreesd had, heb ik de bodem er onder geschroefd. tot slot heb ik de latten om de kist en op de deksel vast geschroefd.

Productieproces