Schragen

Voor mijn integrale opdracht heb ik een interieurmeubel moeten maken. Deze opdracht was voor het vak praktijk tijdens de COVID-19 situatie. Mij leek het leuk om een nieuw bureau voor op mijn kamer te maken, dus ben ik gaan zoeken naar mooie en leuke ideeën op Pinterest. Ik kwam al snel op het idee om schragen te gaan maken. 

Ontwerpen

Ik ben begonnen met het schetsen van de schragen, vervolgens heb ik deze op de computer in 3D getekend en er een werktekening bij gemaakt. Het tekenen van de schragen vond ik een klein beetje lastig, aangezien ze een schuine hoek hebben. De hoogte moest een vaste maat hebben waardoor ik met het tekenen wel even zoet was.

Uitvoering en resultaat

Nadat ik het hout ingekocht had, ben ik van start gegaan met het zagen van het hout. Daarna heb alle delen voorgeboord en aan elkaar geschroefd. Ik heb de bovenkanten met elkaar verbonden met behulp van scharnieren. Ik wist eerst niet hoe ik de delen met elkaar moest verbinden, maar achteraf denk ik toch dat dit de makkelijkste manier is geweest.

Productieproces