Medicijnkastje

Voor ons eerste project in het derde leerjaar hebben we een medicijnkasje moeten maken. Elke leerling kreeg dezelfde tekening waar alle maten op terug te vinden waren. De kast loopt onder een hoek weg, dit houd in dat hij boven breder is dan onder.

Houtsoort: Mahonie & esdoorn

Afwerking: Monocoat Pure

Het kastje staat in zijn geheel onder een hoek. Niet alleen de romp, maar ook de deur en de achterkant lopen schuin naar boven af. De verbindingen hiervan zijn zo gemachineerd dat deze perfect mee lopen met het kastje zelf.

Deurtje

De hoeken van het deurtje zijn met elkaar verbonden door middel van een pen-gatverbinding. De borstlijnen van de regels van het raamwerk lopen evenwijdig met de zijden van de romp, deze staan dus onder een hoek. Het paneel dat zich binnen het raamwerk bevind, is met het deurtje mee gelijmd en kun je er dus niet meer uit halen. Aan de regels en stijlen van het deurtje zit een profiel gefreesd, wat een fraai uiterlijk geeft.

Acherkant

De hoeken van de achterkant zijn met elkaar verbonden door middel van een slisverbinding met een versprongen borst. Ook deze borstlijn loopt evenwijdig aan de zijden van de romp. In de achterkant bevind zich een paneel. Dit paneel is gemaakt van multiplex met aan beide kanten fineer. Het paneel zit vast in de achterkant met behulp van glaslatten die met spijkers vast zitten in het raamwerk

Cijfer en reflectie

Ik ben erg tevreden met het resultaat van mijn medicijnkastje. Naar mijn mening heeft het kastje een warme uitstraling. Het experimenteren met houtsoorten is een goede keus geweest. Het cijfer dat ik voor dit project heb gekregen is een 8,8. Dit komt doordat er bij de achterkant de borst niet helemaal gesloten was. 

Cijfer: 8,8

Productieproces