Kastje

Project Kastje is het eerste echte project wat ik heb mogen maken op school. Vorig jaar is het project van het tafeltje helaas niet doorgegaan wegens Corona.

Voor dit project moesten we een traditionele massief houten lade maken. Ook moest er een tussendraaiende deur in het meubel verwerkt worden. 

Houtsoort: Eiken

Afwerking: Monocoat Pure

Het kastje hebben we helemaal zelf mogen ontwerpen. We mochten zelf de maten, de houtsoort, het meubelbeslag en het onderstel bepalen. Ook mocht de romp van massief hout zijn, maar iedereen heeft hem van plaatmateriaal gemaakt. 

Lade

De lade die ik voor mijn kastje gemaakt heb, moest op de traditionele wijze gemaakt worden. Dit houd in dat het ladefront met de zijden verbonden moest worden met behulp van zwaluwstaarten. Daarnaast ligt de achterkant van de lade in een groef van de ladezijkanten. Tot slot ligt ook de ladebodem in een groef.

Deurtje

Het deurtje is vrij simpel uitgevoerd. Ik heb er voor gekozen om het zelfde materiaal te gebruiken als de romp. Dit is gefineerd MFD (Crack Old eiken). Om het deurtje heen is een massief eiken herlijst gelijmd. Het deurtje is met de romp bevestigd met behulp van potscharnieren en slaat dicht tegen een stootlatje die bevestigd is in de romp.

Cijfer en reflectie

Ik ben erg tevreden met het resultaat van mijn kastje. Naar mijn mening is de combinatie van het normale eiken en het Crack Old eiken erg mooi. Crack Old is wat donkerder. Het cijfer dat ik voor dit project gekregen heb is een 7,2. Dit cijfer is tot stand gekomen doordat het verstek van de romp een beetje open stond. Daarnaast waren er nog wat kleine verbeterpuntjes.

Cijfer: 7,2 

Productieproces