Houtbewerkingsmachine instellen en proefbewerking doen

21 FEBRUARI 2020, 1BPV PERIODE | FRED CONSTANT

Tijdens mijn stage heb ik de opdracht van het instellen en proefbewerken met een houtbewerkingsmachine gedaan. Bij deze opdracht heb ik afvalhout gebruikt voor de proefbewerking. Ik moest groeven maken, dus hiervoor moest ik de zaag goed instellen voor de juiste diepte.

Bij deze opdracht heb ik eerst een stuk afvalhout uit de bak gehaald voor het controleren van de zaagdiepte voor de groeven. Ik had de zaag ingesteld op 5 mm hoogte en toen heb ik een groef gezaagd in het resthout. Vervolgens heb ik de diepte gemeten met mijn schijfmaat en las niet de correcte maat af. Dus heb ik op de machine de gemeten maat ingesteld zodat hij wel 5 mm diep zaagt. 

Bij de proefbewerking moet je er goed op letten dat je op de juiste maten uitkomt en het goed blijft controleren. Zodat wanneer je de echte bewerking gaat maken er geen fouten gemaakt worden bij de maat van het project.

Als top kreeg ik dat ik veilig en netjes te werk ga. Daarnaast dat ik de machine goed instel op de proefbewerking.